CARA MUDAH MENJANA PENDAPATAN MELALUI HANDPHONE DENGAN TONE EXCEL

Hukum Melihat Video Lucah atau Blue Film

by admin on May 8, 2010

Hukum Melihat Video Lucah | Hukum Melihat Blue Film | Video Lucah | Blue Film | Gambar-Gambar Lucah | Gambar Bogel | Website Lucah

Menonton blue film (video lucah) hukumnya haram, kerana kita melihat secara jelas bentuk tubuh orang lain bahkan melihat mereka sedang melakukan jimak. Melihat aurat orang lain dapat menumpulkan fikiran dan mengeraskan hati. Jika perbuatan ini sering dilakukan maka dikhuatirkan mempercepat seseorang itu menjadi nyanyok atau pikun. Pernah suatu ketika Imam Syafie membaca ayat Quran namun sampai pada suatu ayat ia terlupa akan sambungannya. Beliaupun memperbanyak istighfar. Melihat keadaan beliau yang demikian sahabatnya pun bertanya.

Maka Imam Syafie pun menerangkan bahawa ingantan atau hafalannya terganggu lantaran ia terlihat tumit wanita yang kebetulan terkoyak sarung kakinya sebesar ibu jari. Jika melihat aurat wanita sebesar ibu jari dapat melemahkan daya ingatan dan daya hafalan, tentu akan lebih besar kesannya jika dengan sengaja melihat aurat orang lain secara telanjang bulat seperti dalam blue film.

Jika anda suami isteri terus melakukan pekerjaan yang buruk ini, maka pertama sekali nikmat yang akan hilang daripada kehidupan anda adalah hilangnya kenikmatan hubungan jimak dan kemesraan antara suami isteri. Sebab anda lebih senang bermain dengan khayalan seperti yang anda lihat dalam blue film. Untuk jangka panjang boleh menghilang ghairah seks bagi wanita dan melemahkan kemampuan syahwat bagi lelaki. Sebelum perkara buruk ini menghantui minda anda suami isteri dan menjadi penyebab malapetaka yangpaling besar dalam kehidupan berumahtangga, maka hindarkanlah pekerjaan yang dilarang oleh agama ini.

Langkah untuk menghindari perbuatan buruk ini, buanglah vcd blue film yang anda miliki. Kekanglah nafsu anda daripada memiliki vcd blue film tersebut jika anda benar-benar ingin berubah dari melakukan pekerjaan yang sia-sia ini. Percayalah jika kita sentiasa melakukan perbuatan yang tercela ini, maka Allah akan menutup pintu hati kita dan akhirnya doa kitapun tidak akan bererti apa-apa dan tidak diperkenankan oleh Allah SWT.

dipetik daripada soal jawab dalam surat khabar~~

+ Disalin dari menonton blue film hukumnya haram.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... BISNES JUAL PREPAID TOPUP

{ 62 comments… read them below or add one }

azizuan May 8, 2010 at 12:37 am

aiyohh..kena makan kismis banyak2 macam ni..

Reply

Dauspozi May 8, 2010 at 1:30 am

huhu… aku x pernah layan mende2 cmtu… x berani ler… kalau ye pun, aku tgk gmbr jek, wakaka… sumpah taubat lepas ni…

Reply

ridhuan June 15, 2012 at 4:45 pm

aq pon same siot lepas ni aq makbapak aq tau

Reply

Dewa Maut May 8, 2010 at 4:44 am

Masya Allah !! nasihat yang amat berguna..

Reply

apiih May 8, 2010 at 5:59 am

siyes,aku ckp,ak berani kerat kuku la kalau korang ckp korang xpenah lyn blue…eeeiiii

Reply

ChuyRy May 10, 2010 at 12:10 am

ustaz aku pon penah ckp cmni

Reply

shafiqhashim May 10, 2010 at 12:12 am

memang pun tgk blue banyak leh tumpulkan kepala otak kita XD

Reply

amoi May 10, 2010 at 12:12 am

melancap pun boleh menghilangkan ingatan, ini apatah lagi hanya sekadar menonton blue..

Reply

chaoi May 10, 2010 at 12:14 am

so kesimpulan nya jgn la kita tgk yek…

Reply

nf May 10, 2010 at 12:23 am

kelakar la entri ni. hahaha

Reply

syirah.ezanee May 10, 2010 at 1:32 am

masyaallah..mtk jauh laaa

Reply

kaizen May 10, 2010 at 5:58 am

yup… dah memang sah2 haram…

bukan itu sahaja… elakkan dari letakkan pic2 yang mendedah2 sana sini…. bleh memudaratkan otak dan akal fikiran anda…

ahaks~

Reply

md nasir May 10, 2010 at 1:50 pm

saya ada terbaca juga berkaitan isu ini di website Ustaz Zaharuddin.
Boleh lihat di sini utk penjelasan lebih details..

http://www.zaharuddin.net/content/view/478/96/

berpesan-pesanlah kamu ke arah kebaikan

http://www.stormreaders.net/mNasir

Reply

syahirul May 10, 2010 at 5:11 pm

speechless… betul2.. sokong2..

Reply

mr cEro May 10, 2010 at 11:31 pm

bgus laa nasihat ni..
insaf aku…
hahaha

Reply

Mr.DotDot May 12, 2010 at 9:09 pm

klu kita melancap???bedosa jgk ker??

Reply

geng September 14, 2010 at 10:21 am

hor laa!!!!!!!!!!!!!

Reply

InfinityTaiga July 28, 2012 at 8:14 am

Hukumnya berdosa besar…ada setengah ulama kata kalau mandi wajib tujuh lautan pon x sah…

Reply

mr pekan May 13, 2010 at 8:30 pm

tgk gmbr ke,tgk blu ke,melancap ke,,sumenye dosa……

Reply

dell May 14, 2010 at 10:18 pm

lpz nie kene bertaubatla….

Reply

anak malaysia May 15, 2010 at 7:28 am

larang memang di larang….

Reply

fazirah mahad February 21, 2011 at 3:32 pm

x de mende lain ke nk ckp ha.

Reply

ferdaus May 17, 2010 at 11:20 am

so pasni kene buang la sume blue dlm HD aku..ade sape2 nk b4 aku buang? 30GB tuuu….haha..

Reply

mr pekan May 20, 2010 at 11:47 pm

baek ko x pyh buang..kalo org len pon pass kt org len kan da jd berganda dosa ko…sia2 ko buang…hehehe

Reply

dok ahu August 6, 2012 at 4:36 am

bodo..buang a bodo

Reply

dodol June 26, 2010 at 1:14 pm

aplh krang ney……..ckp nk tobat,tpi mcam2 anto yg tk snonoh.mlancap ar..gaye tk leh pkir je.tu lh klau blasan dh prnah tngk.otak tu dh mgart m brcelaru

Reply

Aksi Budak Sekolah July 25, 2010 at 1:08 pm

sekarang nie tgk video lucah tu dah macam perkara biasa. dunia akhir zaman nie memang banyak cabaran :D

Reply

dok ahu August 6, 2012 at 4:37 am

betol…:(

Reply

geng September 14, 2010 at 10:22 am

lepasni tobat lah…………………………………..aku pun sama!

Reply

mr_lucah November 9, 2010 at 3:22 am

ak seorang kaki lucah
dlm HD ak sahaja ada 300G lbih video lucah pelbagai yang High Definition

ak juga gemar merakam aksi lucah ak sendiri bersama kekasih2 ak.
wlaupun ak kerap men dgn pmpuan, ak jga gemar melancap

jadi kepada di luar sana, ak mintak nasihat korunk bagaimana nk behenti dari terus lucah

nk kwen..duit x cukup lagi beb

Reply

fear-Allah November 24, 2010 at 10:08 am

hmm.. keadaan kau sekarang umpama berenang di dalam lumpur yg jerlus.. payah nak naik ke darat… jadi, kau perlukan pertolongan, bukan dari aku/dari org lain, tapi dari ALLAH. aku tunjuk kau jalan.. tunggu kau buat je ok. insyaAllah.
1) Solat fardhu jangan ada yg tertinggal
2) Solat taubat setiap hari sebelum tidur
3) Perbanyakkan zikir (la ila ha illallah) & selawat ke atas Nabi s.a.w. sebaiknya setiap kali selepas solat fardhu.
4) Amalkan selalu doa ni : “ilaahi.. anta maksuudi, wa redha kamatlubi ya Allah, ya Allah, ya Allah…” – amalkan doa ni selalu, sebutkan/niatkan pon boleh, ketika solat / apa shj, lebih2 lagi setiap kali bila masa kau terasa nak layan lucah ke ape ke… ajar girlfriend kau sekali. :)

maksud doa diatas : Ya Allah, dikaulah maksudku, keredhaanMu yg daku tuntut ; ini bererti kau memohon pada Allah agar setiap perlakuan kau itu adalah keranaNya, dan kau menolak kehendak hawa nafsu kau kerena hendak mendapatkan keredhaanNya, tiada yg lain. Jika hati kau masih blur, tak dapat memahami maksud doa ni, niatkanlah semoga Allah membukakan mata hati agar memahami. Doa ni besar manfaatnya, di amalkan oleh ulama2 tasawwuf sejak zaman berzaman.. ia berasal dari kalimah “la ila ha illallah, muhammadurr rasulullah” agar menyembuh penyakit hati. insyaAllah. wallahu a`lam..

Reply

Hamba Allah September 28, 2011 at 10:42 am

Alhamdulillah. Allah ketemukan nasihat yang berguna seperti ini saya akan cuba kaedah ini. Semoga Allah mempermudahkannya serta memberi ganjaran yang sepatutnya kepada anda. Terima kasih banyak

Reply

dok ahu August 6, 2012 at 4:39 am

trime kasih byk2..:(

Reply

penghidap penyakit hati March 8, 2012 at 7:47 am

nasihat awak ni yg paling berguna, sy juga mengalami ketagihan terhadap benda macam ni dan sy berkongsi pengalaman sy bahawa sy akan merasa gelisah apabila tidak melakukannya. akan tetapi yg menjadi peliknya, sy mmg seorang yang boleh dikatakan jarang tinggal sembahyang, tidak berbuat kejahatan, tidak berkata-kata kesat, selalu menutup aurat. tp apa yang negatifnya pada saya cuma benda ni. sy juga kerap beronani dan amat sukar dan terlalu amat sukar untuk memberhentikan diri dari perbuatan ni kerana ketagihan yg amat sgt. bila sy melihat di internet mengapa orang amat suka melakukan onani. apabila seseorang mengecapi orgasma, maka situasi otak yang berlaku ketika orgasma adalah sama dengan seseorang yang sedang mengambil heroin. jadi tidak hairanlah bahawa benda ni mmg mendatangkan ketagihan kerana implikasinya adalah sama dengan seseorang yang sedang mengambil dadah menurut kajian ahli-ahli sains berkenaan otak manusia. jadi benda ni mmg mendatangkan ketagihan bukannya benda main2. ibarat memberhentikan diri dari benda ni umpama memberhentikan diri dari ketagihan dadah. saya hanya mengharapkan pertolongan allah untuk saya memberhentikan diri dari perkara lagha ni. saya sudah berusaha.namun nafsu saya mengatasi usaha saya. saya juga amat berharap terdapatnya kaedah saintifik cara untuk merawat hawa nafsu memandangkan penyakit ni mmg wujud secara saintifiknya melalui tindakbalas kimia di otak. namun saya percaya setiap ajaran islam itu adalah sebaik-baik ajaran untuk menghindarkan diri dari perbuatan keji dan mungkar. terima kasih atas nasihat saudara yang saya rasakan amat terbaik di dalam forum ni kerana saudara memberikan solution bukannya menakut-nakutkan lagi dengan akibat dan balasan.mereka termasuk saya perlukan solution. niat berhenti mmg ada tetapi kesukaran berhenti itulah perlu dibendung.

Reply

hamba ALLAH S.W.T June 1, 2012 at 3:42 am

kau punya kes ni sama cam aku..apa yg kau ckp suma sama ngan aku…aku juga selalu menyatakan hukum hakam kepada org,menasihati org,memberi teguran agama kepada org…perkara mungkar yg lain smua aku dapat kebenaran berhenti dari ALLAH…cuma yg bab kes ni lah blom dapat berenty lagi..aku takut x dpt keredhaan allah jer bila mati naty…takut lah aku…ermm..ade x tips2 yg bleh wat kita brenty..

Reply

dok ahu August 6, 2012 at 4:41 am

same la….aku pon..aku tak tau nak wat camne ngan benda ni..aku dah byk kali xnk buat bnde ni…tp…terbuat jgak…ahh..aku tak tau…:(

Reply

tolong :( August 21, 2012 at 3:44 am

samelah aq..aq sllu tgur org…suh buat baik..tpi aq yg buat bnd x baik..trkutuk..hina pulk…serius aq x suke buat onani ni..serius aq nk bnti..ya Allah tlog lah aq..tlog lah kami ya Allah..:(

fairylittlemiya November 20, 2010 at 8:56 am

mr_lucah: berpuasalah jika tak mampu lagi nak kawin…

Reply

johnny jonathan November 20, 2010 at 9:30 pm

dri melancap baek mencalat trus,dosa sme jgok

Reply

zaharah March 8, 2011 at 3:48 am

mintak izin copy kat blog gua boleh?

Reply

ayam tido March 20, 2011 at 7:19 pm

sapew leh tlg ku…..aku slalu tgk video blue and tgk gmbr blue…..mcm ner ku nk elakkan dri nafsu ku neyh……sapew leh tlg ku…..aku nk berenti dri semua benda neyh….

Reply

pak aji August 23, 2011 at 11:04 am

Mcm ni lah, sebenarnya semua org islam dah ade tiket ke syurga. sejak dilahirkan, tanpa dosa, kalau mati masa tu, mmg kita akan masuk syurga. so, sekarang ni, bayangkan kalau anda tengok video blue tu, umpama anda mengoyak tiket ke syurga yang anda miliki tu. sanggupkah anda mengoyak tiket tu untuk kesenangan yang hanya beberapa minit tu…. tambah pula, mengikut imam al-ghazali, perkara yg paling hampir kepada kita adalah mati. takut mati datang mendadak sebelum sempat taubat nasuha..fikir-fikirlah…

Reply

penghidap penyakit hati March 8, 2012 at 7:25 am

salam pak aji, orang tu bertanyakan kaedah dan cara untuk memberhentikan diri dari perbuatan yg lagha ni. apa yg pak aji bgtau itu adalah akibat perbuatan tersebut bukannya kaedah. rasenyer org tu pon mmg dah tau akibat dan dosa perbuatan tersebut jadi disebabkan itulah dia mencari cara untuk berhenti memandangkan benda macam ni mmg susah untuk berhenti kerana ini melibatkan penyakit hati. jadi harap bersikap prihatin terhadap pesakit2 hati.saya percaya pak haji sendiri pon tidak terlepas dari penyakit hati ni. jadi jika pak aji berjaya menghindarkan diri dari penyakit ni, harap sudi berkongsi caranya bukannya hanya sekadar menjelaskan akibatnya sahaja.

Reply

buntu May 7, 2011 at 11:18 am

aku ni suka sgt tgk video lucah..aku tgk,pastu insaf,tobat..lame lps tu tgk blk,pastu insaf blk,tobat..teruk giler rase..aku btl2 buntu mcm mne cara aku blh brhnti trus dr prbuatan ni..

Reply

pak aji August 23, 2011 at 11:05 am

Tengok reply Pak Aji seperti di atas (ayam tido)

Reply

dok ahu August 6, 2012 at 4:44 am

yaAllah…sme ngan aku..:(

Reply

rimau anak naga api September 25, 2011 at 4:06 am

btol kew tgk blu, ALLAH x kn trima amalan kte 40h n bodoh 40h???
konfius r wei…=(

Reply

Zulfitri November 4, 2011 at 6:03 pm

Saya pernah melihat video lucah dan saya mahu menghentikannya.Tetapi saya ketagi pula.Tolong berikan cadangan tentang apa yg sya perlu buat selepas ini.taubat ke,zikir ke.tolong post di dalam mail saya.

Reply

Fairuz Sudin November 14, 2011 at 10:16 pm

jauhkan laa diri dari zina..

Reply

mardina.sarina November 17, 2011 at 11:43 pm

tak bagus tu menonton blue dosa tu jadi jangan sesekali menonton blue ingat kalau nonton blue satu dossa besar tu tak bagus nonton blue kalau suami isteri contoh isterinya nya suka nonton blue mesti si isteri itu buat benda tak bagus di luar sana dengan laki laki lain jadi jangan sesekali menonton blue ingat tuk kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk ha ha ha ha ……….haha he.he.he.he………satu dossa besar……………………………………………… ingat tuuuuu

Reply

dok ahu August 6, 2012 at 4:44 am

hehe..klakar la awk ni..tp ckop bermanfaat..:)

Reply

NakIkut,IKutXnakSUdah December 3, 2011 at 12:35 pm

Kenapa hukumnya Haram?
1. Melihat sahaja serupa juga berzina walaupun tak buat.
2. Bila dah berzina, hukumnya dosa besar..
3. Tak nak berhenti dari melihat atau menonton video lucah? buatlah. Takde sapa marah. Dosa tanggung sendiri. Nak jadi ahli neraka? sukahatilah.. teruskan mengamalkan untuk menonton aksi panas dan terkini tu..
4. Ada orang cakap, tengok blue nak tambah skill. Jadi belajar lah tu. Alasan yang agak kukuh.. tapi kalau ikutkan semuanya sama jelah. balik2 masuk situ.. cucuk tang sini, jilat tang situ jilat tang sini pastu puas. Skill ke tu?

Reply

NakIkut,IKutXnakSUdah December 3, 2011 at 12:42 pm

Alasan lain :
5. Nak kahwin takde duit.. Ayat power sikit, dapat berzina. Orang kata, zaman sekarang orang lagi megah buat jahat. Buat baik, malu nak bagitahu. Takut orang kutuk cakap macam baik sangat.
6. Nak salahkan lelaki sebab tak kahwin sebab tak cukup duit? betul apa. Yang perempuan walau pun hari-hari bagi free, tapi bila nak suruh atau ajak kahwin, demand hantaran tinggi2. Sebab apa? malu pada orang sekeliling akan mengata kalau kahwin setakat nikah ajer. Salah siapa? pada Allah, tak malu pula. Padahal Allah melihat kita walau dimanapun kita berada. Salah siapa? Lelaki ke perempuan? sama je lah dua-dua.

Reply

NakIkut,IKutXnakSUdah December 3, 2011 at 12:50 pm

Alasan lain..
7. Ada orang, sedar perbuatan tu salah. Pastu taubat. Pastu wat lagi, taubat lagi. Sebenarnya takde orang leh tolong kita.. Cuma kita je boleh tolong diri kita. Orang lain bagi nasihat berbakul-bakul pun, tak guna kalau kita tak nak berubah. Susahlah. Ingat, kita suka ke setiap kali nak makan, orang lain tolong hidang, suapkan pastu kunyahkan untuk kita? selera ke? tangan orang tu entah bersih entah tidak. Tapi, kalau kita sendiri makan, kunyah sendiri, tangan tak bersih pun kita selera.. Betul tak?
8. Terakhir.. inilah akhir zaman yang telah diceritakan dalam al-Quran dimana apabila sampai satu zaman manusia megah melakukan maksiat. Anda nak terus jadi manusia yang sesat? silakan. Pilihlah sendiri.. nak jadi ahli neraka atau syurga semua ada pilihan. Jangan risau.. semua ditangan anda.
Anda buat anda dapat.
Sekian.. wassalam..

Reply

hamba ALLAH S.W.T June 1, 2012 at 3:34 am

assalammualaikum,saya juga pernah melakukan perkara2 keji ni,semenjak saya darjah5 lagi,saya juga pernah terpengaruh dan pernah melakukan perkara2 yg diingkar Allah..tapi sekian lama saya telah meninggalkan perkara2 ni dari melakukan nya lagi…walaupun saya berhenti melakukan hubungan seks bersama wanita tapi saya tidak boleh berhenti utk menonton blue ni..saya x tau kenapa…saya sentiasa lepas solat saya sentiasa berdoa dengan seikhlas hati bahawa jauhkan saya dari benda keji ni,mungkin kerana iman saya tidak mempunyai kekuatan yg tinggi kerana saya juga seorang yg senang panas baran senang mengamuk cuma apabila dikacau shaja..adakalanya saya beristighfar utk menenangkan hati..kerana iman lemah saya itu lah yg menyebabkjan saya masih menonton sampai skrg,saya x tau apa kesan buruk yg bakal menimpa saya atas sbb saya melakukan perkara2 ni..saya harap wahai sahabat2 islam seperjuangan saya sekalian mendoakan kan saya supaya saya tidak melakukan kerja2 keji ni lagi..saya berharap sangat…doakan lah yg terbaik buat saya….saya merayu..doakan….walaupun kamu smua x tau nama saya tapi tuhan tau kepada sapa kamu tujukan doa tu…doa kan saya zahir dan batin saya sihat sehingga saya mati naty…mintak tolong ya..allah sahaja dpt membalas jasa kamu…selepas baca post saya ni tlg doakan saya k…wasalam..
(kepada adik2 abg2 kakak2 dan semua org di bumi yg fana ni,pesan dari saya tlg lah jgn menonton filem2 lucah sebegini,kerana benda ni akan rosakkan minda kamu walaupun kamu kuat solat,tapi apa guna nya kalau solat2 pun layan blue..so renung2 kan..jgn jadi macm saya…berhenti lah sekuat yg boleh…)..

Reply

jay June 25, 2012 at 4:14 pm

slm…ak pn sme..ak ske btol tgok blue…nk2 filem jpun..pastu ak melancap
ak wt sume bnde ni dr form 2 lg…tp ak lom prnh wt hbgn seks la
sbb tu ak mlancap..ak nk brubah tp tu la perkara tu masih kuat dlm fkrn ak

Reply

Masalah July 4, 2012 at 4:56 pm

Saya juga mempunyai masalah yang sama . :(

Reply

Stupid mf July 29, 2012 at 11:14 pm

Umur aku skang ni 16 aku mmg slalu lyn bnde2 cmni..btullab owg ckp kita kne ubh diri kita sndiri…tpagk ssah bk hlangkn dlm ingatan dh byk sgt….vaduhh

Reply

Try September 6, 2012 at 4:00 am

cube tukar yg buruk jadi baik …tengok org x tutup aurat bayang org berhijap……hehe try le.

Reply

asmawi March 6, 2013 at 11:30 pm

Trm kasih atas maklumat ini.May Allah guide us

Reply

Eljie emotion May 28, 2013 at 1:42 am

Ya allah ampunilah dosa2 ku….selepas aku tengo semua komen di atas aku teros menangis dan sejuk….kerana nak taubat aku harap satu hari nnti aku akan taubat….dan aku harap allah akan tunggu saya bertaubat dan buke pintu syurga amin amin amin ya allah ;(

Reply

100 plus June 29, 2013 at 3:52 pm

aku pon sme cam korang astargfirullah hal azim

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: