CARA MUDAH MENJANA PENDAPATAN MELALUI HANDPHONE DENGAN TONE EXCEL

Ikan keli yang besar punya

by admin on February 13, 2010

Ikan keli yang sungguh besar

Wuhaa! Ini barulah BESAR punya. Nak buat stok utk 3 bln pun boleh. Hee

Ikan keli yang sungguh besar

Ikan keli yang sungguh besar

Ikan keli yang sungguh besar

Ikan keli yang sungguh besar

Menurut penghantar emel (gambar), ikan keli ini ditangkap di Mukah, Sarawak. Betul atau tak tu, kitorang tak sure. Tapi dari gambar, jelas kelihatan Jalur Gemilang dan juga bendera salah sebuah parti politik berkibar megah. Maknanya, masih dalam Malaysia la kan dan maybe betul’lah ianya ditangkap kat Mukah, Sarawak.

P/s: Drag gambar ke new tab untuk size yang lebih besar.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... BISNES JUAL PREPAID TOPUP

{ 35 comments… read them below or add one }

nNh February 14, 2010 at 12:15 am

aku igt buaya td. isk2 besanye

Reply

fahmy February 14, 2010 at 1:26 am

waahhh…mmg beso gile baban nih!…agk2 da brpe puloh taon la gamaknye ‘atok’ keli ni…hehehe….

Reply

amir February 17, 2010 at 2:10 pm

NI BKN IKAN KELI DAA……
NI IKAN JERUNG PAUS LA…..

Reply

zaec February 19, 2010 at 1:58 am

betul ke ikan sebesar ni ade dalam malaysia..x logik la..

Reply

Linda February 19, 2010 at 2:11 pm

Besar memang besar…tengok yang besar betis org dewasa dah takde selere nk makan..klau besar ni lg la..eeeiiiiiiiii…

Reply

jarrent February 10, 2011 at 10:56 am

memang loooo..kalo kecik x de lah org nk letak dl intnet……..bagus2 bagus….jgn pts asa..cari lg yg lebih bosar

Reply

Edilina February 22, 2010 at 4:19 pm

wow besar pnye!!!!!!!! x pena plk aq tngk ikn cam ny….,bru trun dri langit agk nyer yer……

Reply

ali February 24, 2010 at 11:08 am

aku rase pun bukan ikan keli la. pasal mane misai die. keli ade misai. kalu tgk national geographic species ni dipanggil jerung paus

Reply

yanmie February 25, 2010 at 7:23 pm

salam…wah besarnye ikan keli tu…geli pulak tengok..hehe, nasib baik x mkn ikan keli…

Reply

psych February 26, 2010 at 12:59 am

Ni bkn keli laa.. Jelas2 shape ikan tu dr jenis whale shark @ jerung paus, spesies ikan plg besar d dunia, x tmasuk paus. Biasa ah, kdg2 de gak ikan2 gini tersasar arah msa nk g bhijrah dgn gerombolan2nya..

Reply

aidi March 19, 2010 at 11:49 am

ikan keli atuk kau. ikan yu paus la. hampeh betoi…….

Reply

amat March 23, 2010 at 2:40 am

Sebab tu lah rakyat Malaysia digalakkan banyak membaca, bukan banyak berhibur..baru tak jadi orang yg cetek pengetahuan.

Takde yg peliknya dgn ikan ‘keli’ tu, sebenarnya tu ikan whale shark yg memang besar. Whale shark ni ikan yang terbesar dalam dunia, bukan paus biru. Sebab, paus biru adalah mamalia & sebenarnya tak termasuk dlm kategori ‘ikan’.

Reply

anna April 18, 2010 at 9:20 pm

nang bena ya kat sarawak sebab aku orang sarawak n aku perasan bendera Barisan Nasional (BN) yang da lambang dacing kat dalam pic ya tadik… tapi sik pasti la ada x ikan macam ya kat sarawak, sebab xda msuk news pon….

Reply

mr pekan May 14, 2010 at 3:38 pm

wat masak megi pon sodap………..BESSSAR PUNYEEEEEEEEEEEEEEE…………

Reply

a'a bidin June 2, 2010 at 1:17 pm

cpa yg dk cong 2 mna ad ikn kli bsar 2…nk kncing kaki kncing

Reply

sapa2pon boley June 10, 2010 at 4:11 pm

Kesian pon ada aku tgk ikan ni diperlakukan mcm tu. Ni laa manusia skrg bila besar, pelik, tak penah tengok semua nak tangkap lah ape lahhh. Biar laa dia hidup dlm sungai tu dgn aman sket.

Reply

Whale Shark August 8, 2010 at 11:45 pm

Ha ha ha ha. Itu WHALE SHARKlah bodoh. Bukan keli. Sungguh kasian.

Reply

Orang Iban November 9, 2010 at 10:46 am

ini whale shark …kat bintulu bukan dekat mukah…wakkakkakakak..ada kuar news

Reply

liko mukah November 27, 2010 at 1:34 am

btl lh kat mukah tu. saya sndri tgk masa tu…

Reply

Alif itu Saya December 21, 2010 at 11:59 pm

aku rase bendera dacing 2 jelas sngt kelihatan….

Reply

hell photogenic January 28, 2011 at 7:56 am

yes ikan itu di tangkap di mukah… sebab AKU yang AMBIK PHOTO itu…

Reply

Mamak_Cafe February 2, 2011 at 9:23 pm

ni bukan ikan keli la kawan2..ni ikan yu harimau…tngok corak pada badan dye..ikan ni memburu cara nganga mulut luas2..munkin tgh syok2 nganga tu tau2 dah sampai malaysia..

Reply

leen March 26, 2011 at 9:02 pm

ishhh,…mcm raksaksa pon..

Reply

black May 20, 2011 at 10:09 pm

mungkin ini jenis yu..yang suka makan bubuk,bubuk adalah sejenis udang kecil terlalu kecil untuk  di jadikan balacan..ikan jenis ini  hanya memakan membuka mulutnya seperti ternganga

Reply

amat May 31, 2011 at 11:42 am

spesis keli boleh membesar samapi mcm tu, kat negara kuar pun ada jumpa ikan camtu, spesis keli. makan org lagi

Reply

Kamarul Azlan June 13, 2011 at 11:08 am

NI BUKAN IKAN KELI LA NI IKAN YU PAUS (WHALE SHARK). APA PUNYA ADMIN X BACA BUKU KER?

Reply

roy November 28, 2011 at 3:04 pm

ni ikan yu la der.ikan ni diorg jupe kt tgh laut..hmpir2 nk mati dh.diorg tunda & naikkan di Tok Bali.Tekong bot pn dh siap kena dena sbb kesalahan tangkap binatang hampir pupus.

Reply

amelia January 7, 2012 at 12:52 pm

sure ke tu ikan keli??
mcm binatang lain jeww…

Reply

meme February 17, 2012 at 3:23 pm

keli tok nang besa la..i salute the fishrman’s that catch it..to the person that says that this kind of size impossible to be found in sarawak, i know now u should care..its time for sarawak..revive!

Reply

azhar July 3, 2012 at 1:19 pm

mmg ni ikan jerung pauss dan ditangkap di mukah,sbnrnya tertangkap…aku tgk live ikan ni rase mcm nak muntah…geli la…
mmg la kesian tgk kan tapi ikan ni mmg dh mati sbb termsuk dlam pukat nelayan2 situ..klu lepaskan je,berbau bangkai la laut china selatan gayanya…jadi dorang tanam klu tak salah ingat aku…jgn ckp xcye dan tak logik,ikan ni mmg ade kat mukah dan bukan kat bintulu..

Reply

riz August 13, 2012 at 3:18 pm

Search whale shark kat google. ini bukan keli la. Rajin2 la membaca rakyatku sekalian.

Reply

muhammad zamani November 9, 2012 at 3:40 am

ape la korang ni.. tu bukan lah keli tp sejenis ikan paus

Reply

rack November 23, 2012 at 12:43 pm

ape da semua bengap itu ikan pun tidak tau klu mau tau itu ikan jin namanya

Reply

zahk January 22, 2013 at 12:52 pm

Itu ikan belang lah ……. hanya terdapat di sarwak…..ikan ini suka merantau dari sarawak ke semenanjung……vise versa…!

Reply

wan May 25, 2013 at 7:41 am

Ini dr spesis jerung…jerung terbesar antara jerung2…ia dinamakan jerung paus kerana saiznya….http://animals.nationalgeographic.com/animals/fish/whale-shark/
Ts Need To Read More…ikan Keli….haha….

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

Previous post:

Next post: