CARA MUDAH MENJANA PENDAPATAN MELALUI HANDPHONE DENGAN TONE EXCEL

Menara Jam Mekah Yang Sungguh Superb

by admin on August 29, 2010

MAKKAH CLOCK ROYAL TOWER HOTEL

Berdasarkan carian, nama lengkap Menara Jam Mekah ni ialah Makkah Clock Royal Tower Hotel. Selain fungsi utamanya menunjukkan waktu, menara jam ini juga akan mengumumkan doa-doa sehari-hari kepada dunia Muslim (kurang jelas dengan apa yang cuba disampaikan, mungkin waktu solat kot).

Baiklah, sekarang meh layan beberapa gambar (ada 15 gambar semuanya) Makkah Clock Royal Tower Hotel yang kami terima melalui emel.

MAKKAH CLOCK ROYAL TOWER HOTEL

MAKKAH CLOCK ROYAL TOWER HOTEL

MAKKAH CLOCK ROYAL TOWER HOTEL

MAKKAH CLOCK ROYAL TOWER HOTEL

MAKKAH CLOCK ROYAL TOWER HOTEL

MAKKAH CLOCK ROYAL TOWER HOTEL

MAKKAH CLOCK ROYAL TOWER HOTEL

MAKKAH CLOCK ROYAL TOWER HOTEL

MAKKAH CLOCK ROYAL TOWER HOTEL

MAKKAH CLOCK ROYAL TOWER HOTEL

MAKKAH CLOCK ROYAL TOWER HOTEL

MAKKAH CLOCK ROYAL TOWER HOTEL

MAKKAH CLOCK ROYAL TOWER HOTEL

MAKKAH CLOCK ROYAL TOWER HOTEL

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... BISNES JUAL PREPAID TOPUP

{ 22 comments… read them below or add one }

apiih August 29, 2010 at 8:29 am

wooo..lawa gile mnara nih…hehehe

Reply

azizuan August 30, 2010 at 8:55 am

tuh la..aku tengok kat tv ritu teruja gak la

Reply

izwan90 August 30, 2010 at 9:10 am

Salam….xda yg superbnya…kt mekah pun dah nk wt bangunan tinggi2 cmni?? baik la guna duit 2 tolong saudara kita di Palestin..membazir je…wt bangunan tuk bermegah, tuk menunjuk-nunjuk xda gunanya…kt tanah suci lak 2…

Reply

kamil August 30, 2010 at 12:30 pm

Yup 100% agree with u…

Reply

Nana September 14, 2010 at 12:06 pm

Stuju!!! Bhgn atas tu sebijik mcm Big Ben kat London. Huh! Tgk pun dh bosan…

Reply

fakir jalani September 16, 2010 at 8:02 am

die buat jam kat luar bukan nak ganti kaabah tu.. suka ati die ler.. kalu bazir u all je la yang sponsr 

Reply

ko ckp senang la..!! April 21, 2011 at 11:43 pm

memang die bkn nk gnti kaabah 2 tp mslhnye,, tanah suci 2 brader bkn tempat nk bercuti…agak2 la,,, klau stkt nk megah2 je baik xyah…!!! buang maso je!!! lu pk2 kn la sndri…

Reply

hans duta tomato August 30, 2010 at 4:32 pm
peace August 30, 2010 at 10:01 pm

huhuhu bagusss cantik,

Reply

Imperialist August 31, 2010 at 10:30 am

cool :D

Reply

naimz August 31, 2010 at 10:18 pm

New icon di tanah suci Makkah :)

Reply

Fahimtum Fahimna September 1, 2010 at 8:03 pm

From Brunei Darussalam.

I THINK! AKU FIKIR LAH, this one’s built only for arrogant Arabs to sit! Of course it’s expensive to built and might as well expensive to check in! not all people doing pilgrimage will be affordable to stay at luxurious hotel like this, apa lagi musim-musim haji, kena banyak guna duit, spend $$$ untuk haji, tak apa lah, mesti iklas, ni nak spend for hotels like these as well? if it comes in pilgrimage package boleh lah, tak ada hal, remember people, this is the end of the world where Arab lands will soon be a grass land. it’s not going to be a sin by building this tower if its purpose is to hold hajj people or for arab people, walaupun 2 times highest than burj khalifa, tak dosa pun cuma “kalau” kalau niatnya juga untuk bermegah-megahan dan menarik pelancong-pelancong seluruh dunia yg bukan islam, mana lah tau kat hotel tu buat maksiat, Masya Allah! Allah tak suka. but if ini masuk dalam package tabung amanah haji brunei, aku nak juga tinggal, hehe.

Reply

fey September 3, 2010 at 1:36 pm

SUBHANALLAH . ITS AWESOME !

Reply

nana September 24, 2010 at 10:02 am

allahu akhbar!!!! msih terbyg sayunya pertama kali jejakkn kaki kesana…tiada slhnya tower ni…yg penting waktu jam tu….means dongak je ke atas kita tau tinggal berapa lamakh waktu yg ada utk kita mgerjakan amalan wajib n sunat yg perlu kita pertingkatkn bg menambah pahala yg berlipat ganda dirumah suci ALLAH ini…sesungguhnya manusia itu dlm kerugiaan……wallahualam.

Reply

ko ckp senang la..!! April 21, 2011 at 11:53 pm

korok mu…!!! ko pk2 kn la agenda disebalik yahudi laknat 2 brader….!!! adoi….!!

Reply

isaac October 9, 2010 at 2:25 am

kiamat suda dekat

Reply

Hj.Sabri December 1, 2010 at 11:27 pm

Itulah tanda akhir zaman. Bangunan bangunan di bina lebih tinggi dari menara Masjidil Haram

Reply

hamba ALLAH March 11, 2011 at 12:59 am

tula yg hairan….org bodoh n xsekolah tinggi mcam kitepon bleh pkir,knapa bijak pndai,ahli agama n kjaan di makah mmbenarkan pmbinaan ini dsebelah masjidil haram??????????????????….bak kate seorg hamba Allah nie ler(dlam website lain)…nanti org ke mekah bkan niat nk wat ibadah,tpi nk melancong ke towertuje yg lebihnyer….tpi betullatu..dunia dh nak kiamat…bersedialah…………..

Reply

ko ckp senang la..!! April 21, 2011 at 11:50 pm

yup…salah satu petanda kiamat adalah banggunan pencakar langit…yg boleh smpy ke awan….mari kite tingkatkan amalan kita mulai skrang…

Reply

sasas March 14, 2011 at 8:55 pm

jam mekah tu lagi cantik dari kaabah….kaabah dah tak de gunanya.. baik kita sembah jam tu je…lagi hebat dan cantik serta mewah…!!!!!

Reply

Hj.Sabri March 21, 2011 at 11:05 pm

Kepada sasas. Orang ISLAM tidak akan buat begitu [sembah kaabah/jam]. Yang kita sembah hanyalah ALLAH. Kaabah adalah kiblat
*Entri terbaru kat Hj.Sabri´s blog post: Umrah Mac 2011

Reply

NBI September 29, 2012 at 12:17 am

Alhamdulillah saye dh dijemput Allah utk ke Tanah Suci. untuk pengetahuan hanya orang beragama Islam sahaja yg dibenarkn msk ke Makkah dan Madinah…. kawalan keselamatan sgt ketat.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: