CARA MUDAH MENJANA PENDAPATAN MELALUI HANDPHONE DENGAN TONE EXCEL

Screenshot Kandungan Facebook Yang Menghina Sultan Johor

by admin on October 18, 2010

Mungkin ada yang tercari-cari Facebook yang menghina Sultan Johor tu untuk mengetahui apakah bentuk penghinaan yang dilemparkan terhadap baginda. Namun, dari carian yang ZB lakukan menggunakan nama yang digunakan iaitu Sultan Yang Setan (refer pada screenshot), akaun Facebook tersebut gagal ditemui. Mungkin sudah dipadam atau nama telah ditukar.

Jadi, ZB kongsikan screenshot kandungan Facebook tersebut untuk anda lihat dan baca sendiri apakah bentuk penghinaan tersebut.

FACEBOOK HINA SULTAN JOHOR
*klik pada gambar untuk besarkan

ZB tak berani nak komen apa-apa. Cuma nak cakap, penghinaan yang dilakukan ini agak melampau dan keterlaluan.

P/s: Lawak giler trailer filem Cuti-Cuti Cinta lakonan Farid Kamil & Nora Danish ni

UPDATE (18/10/2010 – 1:36 PM): Facebook “Sultan Yang Setan” masih lagi wujud.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger... BISNES JUAL PREPAID TOPUP

{ 11 comments… read them below or add one }

BAWANG MERAH October 18, 2010 at 9:54 am

anak murid adukataruna kot ni. huhu..
*Entri terbaru kat BAWANG MERAH´s blog post: Sinopsis Dan Trailer Filem Cuti-Cuti Cinta

Reply

kehidupan kita October 18, 2010 at 12:10 pm

hmmm…ni a budak2 zaman skrg

p/s: LAWAK KENA HISAP PUTING..KLIK SINI
http://www.melvister.com/2010/10/lawak-hisap-puting.html
*Entri terbaru kat kehidupan kita´s blog post: LAWAK HISAP PUTING

Reply

wak jali October 18, 2010 at 12:37 pm

hai..anakx sekarang kan..berani tak bertempat..kalu betul anak turunan bentan kenalah berani berhadapan bukan main sorokx..tampilkan diri anda kehadapan..laksmana bentan berjiwa panglima..berani pertaruh nyawa kerana kebenaran tapi anda nampaknya bukan anak turunan bentan…tetapi anda anak turunan komunis.kerana anda hanya tahu main sorok aje..macam komunis main sorok dengan askar……serlahkan kebenaran yang anda katakan itu jika anda berjiwa pahlawan…..jangan bangga dengan keturunan anda..belum tentu anda boleh mengikutinya pada hari ini…seperti kata RAIHAN dalam lagunya…”Iman tak dapat di warisi..dari seorang ayah yang bertaqwa”…begitu juga ilmu..belum tentu anak seorg guru akan dapat mewarisi title guru dari ayah atau ibunya…macam tu le jugak kamu ni..berani tak bertempat…berani kamu letak aje dalam kolam najis…sebenarnya kamu memang tak berilmu dan tak berketurunan pun….kalu berani serlahkan diri kamu..pegi jumpa sultan johor..face to face…baru kamu bole cakap kamu anak turunan laksamana bentan…kau ni sebenarnya yang kena bentan kot..tu le tak dengau cakap..khatan kau belum kering..jgn banyak bergerak..kan dah bentan…..hu..huuuuuh….huuuuuuuukhkh….siapa itu syed dan syarifah…?..yang mana satu syed dan syarifah yg wajar dihormati….tolong jelaskan wahai turunan bentan yang tak bertelor…

Reply

nik amirul October 18, 2010 at 4:51 pm

tak pasal pasal budak pompuan tue kan cop. bangsat betul siapa hati longkang nie.

Reply

aku yg baik.. October 19, 2010 at 1:40 pm

kalo anda perasan, Sultan Johor tak pernah mengizinkan sesapa angkat sembah semasa mengadap baginda. jadi mulut tu kalau nak bercakap hati- hati sikit. 

Reply

wak jali October 19, 2010 at 4:49 pm

kita pun tak pasti samaada gambar awek tu telah disalah gunakan ataupun sebaliknya…tetapi yg wak pasti sangat..yg mengaku keturunan laksmana bentan ni semestinya “jantan”….tapi kalau yg tertera tu adalah orangnya…malang sekali kaumx sejenisnya….kalau dia ni bergelar “syarifah”..wak nak ingatkan…sejauh mana mulianya syarifahx yg ada sekarang ni..kalu dari 100% wak boleh bagi 20% aje….kalu yg ‘sent’ ni bergelar “syed”…anda sebenarnya bukan dari keturunan yan tulen…dah jadi rojak..sebab tu bahasa anda berbahasa pengecut, penakut,  komunis dan andalah hantu berjiwa syaitan…..lagi sekali wak cabar…kalu betulx kamu dipihak yg benar….tampil kehadapan..serlahkan darah laksmana bentan yang awak miliki….

Reply

kambeng wer October 20, 2010 at 10:12 am

pakai baju mu kn? cmne ngan lambang di dada dier tue?

Reply

Mai October 22, 2010 at 12:45 am

adusss…knp la ada bangsa yg mcm…mn la kaum lain x try pijak kita diam2 kalau kaum kita sndri pn khianat kt sultan…
*Entri terbaru kat Mai´s blog post: Woot! Cool Bean Bag

Reply

jebat malaya November 2, 2010 at 1:30 am

haiwan pun ada raja dan pandai lak menghormati raja depa…ni kan pula kita manusia ada akal dan fikiran pasai apa lak nak pertikai pasal hak institusi kerajaan atau pun raja?…try pikir kalau kerajaan johor tak ada raja untuk memerintah…aku rasa kemudahan asas harus tak ada lagi….pastu bangsa lain dari melayu mula ambil kesempatan untuk memartabatkan diri depa untuk mengubal kerajan malaysia…dulu kerajaan langit pasni kerajaan bintang lak..aku tak salahkan sesapa dalam hal nie sebab pemilik facebook tu kan keturunanlaksamana bentan..tok nenek moyang dia mati tak dan mengajar bab hukum hakam agama..tu yang bebal tak masuk diajar…tudung diluar berkulat didalam….

Reply

ntah December 11, 2010 at 3:49 pm

maklumat terbaru.. the owner of the fb dah kena tangkap dan mengaku,, hack other people wifi then used to create this kind of thing..

Reply

Ahmad Jaafar December 22, 2010 at 4:30 pm

Macam negara komunis plak.

Reply

Leave a Comment

CommentLuv badge

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: